Levensechte interactieve ervaringen, in een veilige omgeving

Virtual Reality als krachtig medium om een boodschap te delen

Bij QuesVR geloven we in de kracht van Virtual Reality als medium om een boodschap op unieke en krachtige wijze over te brengen. Talloze wetenschappelijke onderzoeken hebben reeds aangetoond dat Virtual Reality geen gimmick is, maar een degelijke technologie die je transporteert in een andere omgeving. Deze onderzoeken zijn al tientallen jaren oud, toen de technologie nog onderontwikkeld was en krachtige computers vergde. De technologie heeft ondertussen een serieuze inhaalslag gemaakt, en je kan tegenwoordig een hoogwaardige VR bril bij de MediaMarkt krijgen voor een paar honderd euro. Dit maakt de mogelijkheden eindeloos om trainingen, lesmethoden, en andere situaties na te bootsen in een veilige en gecontroleerde omgeving. Wij zijn er daarom van overtuigd dat onze simpele en gebruiksvriendelijke VR-applicatie een specifieke boodschap, training of leerdoel op krachtige en effectieve wijze kan overbrengen. 

Bekijk hieronder een korte video van Vox over Virtual Reality. 

QuesVR maakt interactieve VR-trainingen toegankelijk voor iedereen

Onze missie is simpel: het zo gemakkelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk maken van interactieve Virtual Reality ervaringen ten behoeve van trainingen, educatie en meer. Onze QuesVR app maakt Virtual Reality toegankelijk en is simpel en overzichtelijk, voor zowel de beheerder als de gebruiker. Wanneer virtual reality even normaal is in een klaslokaal, training of cursus, als een rekenmachine in een wiskundelokaal, dan is onze missie behaald! 

Onderdeel van Green Circle

Green Circle is opgericht in 2015 en specialiseert zich breed in het tech domein. Deze app is ontwikkeld voor verschillende klanten met de wens voor een interactieve VR app. QuesVR komt zonder voorgeïnstalleerde VR ervaringen. Wel krijg je afhankelijk van het gekozen pakket ervaringen op maat. In samenwerking met de ervaren technici en videograven van Green Circle bieden wij verschillende mogelijkheden aan van simpele ervaringen tot maatwerk producties. Ook is het mogelijk om bestaande VR video’s te gebruiken of de producties elders te verzorgen. De app is in dat opzicht toegankelijk voor alle video’s. 

De speerpunten van QuesVR

De waarden van QuesVR zijn simpel en onder vier thema’s te scharen!

Gebruiksvriendelijk en simpel

De applicatie is rechtdoorzee en gebruiksvriendelijk voor zowel de beheerders als de eindgebruikers. De app biedt een duidelijk overzicht van alle ervaringen. Het kiezen van de meerkeuze opties wijst ook voor zich en laat niets aan de verbeelding over. Het configureren van ervaringen is erg gemakkelijk met onze eigen tool, waar we je natuurlijk ook wegwijs in maken.

Toegankelijk en transparante

De QuesVR applicatie wordt ondersteund door een configurator waarmee je elke ervaring kan aanpassen:elke vragen wanneer getoond worden, na hoeveel seconden en wat de vervolgscène zal zijn. Ons prijsmodel is transparant en ook flexibel. Wij denken graag mee naar de meest passende oplossing en besparen of breiden uit naar de wensen van de klant.

Interactief en volledig op maat

QuesVR is volledig op maat, wat wilt zeggen dat alle vragen en antwoorden volledig gemaakt worden door de eindgebruiker, met eventuele ondersteuning van ons natuurlijk. De vragen staan niet vast. Mocht er iets veranderen of geupdate moeten worden in de vragen of structuur van de ervaring, dan kan dat gemakkelijk gedaan worden middels de configurator.

Veilig en gecontroleerd

Controleer wat de gebruiker ziet en wat voor vragen en context er voorbij komt. Door gebruikers bloot te stellen aan spannende situaties in een gecontroleerde en veilige omgeving, leert men effectief te handelen wanneer dit er het meest doe doet. Je kan ervaringen ten alle tijden pauzeren, of natuurlijk de VR bril afzetten wanneer de gebruiker dit fijn vindt.